Ingredience:
300 g aljašské tresky (kostky), 3 lžíce sezamových semínek, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce sladké chilli omáčky, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce limetové nebo citrónové šťávy, 350 g zeleniny na restování, sůl a čerstvě mletý černý pepř.
Příprava:
Osušte šetrně rozmrazené rybí porce papírovou utěrkou, pak je po delší straně nakrájejte na pravidelné proužky silné 1-2 cm. Obalte je v sezamových semínkách.
V hluboké pánvi nebo v pánvi wok rozehřejte půlku množství oleje, přidejte proužky ryb a lehce je orestujte dozlatova po dobu 3-4 minut. Osušte je papírovou utěrkou, přeneste na ohřátý talíř a uchovejte v teple.
Vytřete wok nebo pánev papírovou utěrkou a přidejte zbývající olej. Zahřejte, přisypte zeleninovou směs a restujte 3-4 minuty. Přidejte sladkou chilli omáčku, sójovou omáčku a limetkovou nebo citrónovou šťávu a chvilku restujte. Do pánve přidejte kousky ryb a opatrně promíchejte. Směs rozdělte na dva nahřáté talíře a ihned podávejte.

Web vyrobili ve