Ingredience:
2 parmice (cca 600 g), 4 rajčata, 1 citron, svazek rukoly, 1/2 svazku petrželky, 4 bobkové listy, pepř, sůl, 3 lžíce olivového oleje
Příprava:
Vykuchané ryby omyjeme, osolíme a opepříme zvenčí i zevnitř. Citron důkladně omyjeme a spolu s rajčaty nakrájíme na tenká kolečka. Menší kolečka citronu vložíme dovnitř ryb. Pekáček vymažeme lžící oleje a dáme do něj ryb. Pekáček vymažeme lžící oleje a dáme do něj ryby. Na ně navrstvíme bobkový list, petrželku, kolečka citronů a kolečka rajčat. Vše přikryjeme alobalem a pečeme 40 minut (200 °C), posledních 5 minut bez alobalu.
Hotové ryby servírujeme spolu se spečenými rajčaty na talíři obloženém čerstvou rukolou. Ozdobíme citronem.