Ingredience:
800 g platýse, 160 g másla, 1 citron, 200 g cibule, 100 g hladké mouky, pepř, mletá paprika, sůl
Příprava:
Vykuchaného platýse dobře omyjeme, osušíme, odkrojíme ploutve a podle páteře po obou stranách nařízneme (ryba se nekroutí). Osolíme, zakapeme citronem a necháme odležet. Mouku, pepř a papriku dobře promícháme a v této směsi obalíme porce. Na poloviční dávce másla ryby pečeme na mírném ohni po obou stranách. Oloupeme cibuli, pokrájíme na jemná kolečka a krátce podusíme na druhé polovině másla. Správně upečený platýs má na břišní straně zlatavou barvu. Touto stranou položíme ryby na talíř a pokryjeme v másle dušenou cibulí. Na talíři porce ozdobíme kousky rajčete a citronu, posypeme drobně sekanou petrželkou.

Tvorba webových stránek: Webklient