Steaky z tuňáka s jamajskou omáčkou

Ingredience:Steaky z tuňáka svíčkové - zcela bez kostí, sůlNa marinádu:šťáva z 1 citronu, 4 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce medu, 4 lžíce oleje, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 5 cm kořene zázvoru, hrst petržele, 1 lžička drceného tymiánu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře...

Pětiminutový salát z divokého aljašského lososa

Ingredience:500 g divokého aljašského lososa, 150 g čerstvých zelených fazolových lusků, 1 červená cibule, 2 rajčata, 2x300 g plechovky směsi fazolí, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy nebo bílého vinného octa, špetka moučkového cukru, sůl a čerstvě...

Aljašská treska se sezamem a restovanou zeleninou

Ingredience:300 g aljašské tresky (kostky), 3 lžíce sezamových semínek, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce sladké chilli omáčky, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce limetové nebo citrónové šťávy, 350 g zeleniny na restování, sůl a čerstvě mletý černý pepř.Příprava:Osušte...

Smažený žralok

Očištěné, drobně nakrájené žampiony osolíme, dusíme na másle, pak spojíme s bešamelem (20 g másla, 20 g hladké mouky, 0,2 litru mléka - rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vařícím mlékem). Zakapeme citrónovou šťávou. Maso nakrájíme...

Losos na roštu

Rozkrájeného lososa podkůvky osolíme, opepříme, potřeme olejem a položíme na nemaštěný rošt. Porce obracíme, mastíme olejem a pečeme doměkka. Hotové rybí podkůvky omastíme připraveným ochuceným máslem, zdobíme kolečky citrónu. Ochucené máslo: máslo rozetřeme s jemně...

Hejk se špenátem

Drobně nakrájeno cibuli osmažíme do zlatova. Přidáme špenát a za stálého míchání ho rozpustíme. Pak přidáme citrónovou šťávu, osolíme a podusíme. Očištěnou, rozmrazenou rybu zbavíme kůže, uděláme filety, nařežeme na porce a opečeme po obou stranách dorůžova. Do...

Pečený losos

Rozmrazeného lososa Gorbušu opláchneme studenou vodou a osušíme. Do masa uděláme zářezy a do nich vložíme kolečka nakrájené cibule, osolíme, posypeme kmínem a potřeme tukem. Vložíme na pekáč, obložíme ještě cibulí a pečeme v horké troubě asi 30 minut. Při pečení rybu...

Platýs na ostrovní způsob

Ingredience:800 g platýse, 160 g másla, 1 citron, 200 g cibule, 100 g hladké mouky, pepř, mletá paprika, sůlPříprava:Vykuchaného platýse dobře omyjeme, osušíme, odkrojíme ploutve a podle páteře po obou stranách nařízneme (ryba se nekroutí). Osolíme, zakapeme citronem...

Platýs na havajský způsob

Ingredience:2 filé z platýse, 1 pomeranč, hladká mouka, olej na opečení nebo lžíce másla, ovoce na ozdobuPříprava:Porce platýse pokapeme pomerančovou šťávou a necháme 30 minut odležet. Pak porce po obou stranách osolíme, obalíme v mouce a opečeme po obou stranách na...

Platýs s lečem

Ingredience:4 porce očištěného platýse, 4-5 rajských jablíček, 3 papriky, 1 cibule, trochu hladké mouky, lžíce kečupu, sůl, pepř, tukPříprava:Porce ryby osolíme a opečeme na rozehřátém tuku po obou stranách. Vyjmeme na nahřátý talíř a do tuku přidáme pokrájenou...

Pečená parmice s rajčaty

Ingredience:2 parmice (cca 600 g), 4 rajčata, 1 citron, svazek rukoly, 1/2 svazku petrželky, 4 bobkové listy, pepř, sůl, 3 lžíce olivového olejePříprava:Vykuchané ryby omyjeme, osolíme a opepříme zvenčí i zevnitř. Citron důkladně omyjeme a spolu s rajčaty nakrájíme na...

Parmice zapečená s brambory a parmskou šunkou

Ingredience:4 lžíce olivového oleje, šťáva z 1 citronu, 1 oloupaný a utřený stroužek česneku, 1/2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 4 oškrábané, očištěné a vykuchané parmice (cca po 300 g) - vykostěné a bez hlavy, 2 silné plátky parmské šunky rozkrojené po délce...

Pražma na grilu

Ingredience:4 vykuchané pražmy, sůl, pepř, 4 lžíce citrónové šťávy, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce sekaného rozmarýnuPříprava:Pražmy omyjeme, osušíme a na každé straně několikrát nařízneme. Rybu zevnitř i zevně osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Povrch...

Grilovaná pražma s pikantní omáčkou

Ingredience:800 g pražmy, sůl, pepř, 2 lžičky citrónové šťávy, 8 snítek šalvěje, 1 cibule, 2 kiwi, 1 mango, 1 nakládaná okurka, 2 lžíce másla, 250 ml zeleninového vývaru, 200 g zakysané smetany, olej na potření alobalu, 2 lžíce olivového olejePříprava:Ryby omyjeme...

Zavináče

Ryby vykucháme, očistíme a rozpůlíme po délce a odstraníme páteř. Osolíme a každý řez potřeme trochou hořčice, poklademe proužky pálivé papričky, cibule, sladkokyselé okurky a na nudličky nakrájeným kyselým zelím. Opatrně zavineme a zpevníme párátkem. Zavináče...

Krevety nevařené v bylinkách

Před přípravou necháme krevety rozmrazit při pokojové teplotě, následně důkladně omyjeme. Po odkapání naložíme do směsi (olivový olej, sůl, pepř, česnek, bylinky). Krevety naložené ve směsi zprudka orestujeme na pánvi z obou stran. Po tepelné úpravě je nutné tělo...

Nadívaní sledi

Ryby omyjeme, osušíme a vykostíme následujícím způsobem: Vykuchaného sledě dáme na pracovní plochu břišní dutinou dolů. Jemně, ale pevně tlačíme na páteř po celé její délce, a tak rybu zplošťujeme. Pak ji otočíme a zajedeme palci po kosti na obou stranách páteře,...

Sledi dušení na rajčatech s bazalkou

Sledě vykucháme, očistíme, opláchneme a osušíme utěrkou. Povrch oškrábeme a mírně osolíme. Na pánvi rozehřejeme olej a připravené ryby zvolna opečeme, přidáme omytá nakrájená rajčata, mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Těsně před dokončením přidáme 1-2...

Holandský pstruh v aspiku

Pstruha rozmrazíme při pokojové teplotě, omyjeme a očistíme. Do 2 dílů vody a 1 dílu octa přidáme sůl, nové koření, pepř celý, bobkový list a kořenovou zeleninu. Vše uvedeme do varu a chvíli vaříme. Do vroucího nálevu vložíme očištěného pstruha, příčně nakrájeného na...

Makrela po maďarsku

Makrely nasolíme. Na másle opečeme na nudličky nakrájené papriky, cibuli a rajčata. Zeleninu opečeme, zpěníme moukou a zalijeme teplou vodou. Do zeleniny vložíme teplé makrely a zvolna asi 10 minut dusíme doměkka. Nakonec zalijeme smetanou s troškou mouky, a ještě...

Makrela na řecký způsob

Makrely očistíme a odřízneme ploutve. Ryby uložíme do pekáče, osolíme, polijeme olejem a posypeme tymiánem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 1/2 hodiny. Občas poléváme vypečenou šťávou. Před podáváním přidáme vypeckované olivy a necháme je asi 10 minut ve šťávě...

Makrela pečená na grilu

Vykuchané makrely vytřeme uvnitř solí, pepřem, grilovacím kořením, česnekem a potřeme lehce olejem. Dáme je do nádoby a zalijeme pivem. Necháme je 2 hodiny marinovat a pak dáme péct na gril, pomalu asi 20 minut.

Makrela na soli

Makrely důkladně vykucháme a očistíme. Břišní dutinu posypeme směsí koření (pepř, sladká paprika, kari koření, tymián nebo provensálské koření), vložíme na plátky nakrájené jablko a kousek slaniny. Dno pekáče vysypeme solí, ryby položíme hřbetem dolů a pečeme v troubě...

Tvorba webových stránek: Webklient