Ingredience:
Steaky z tuňáka svíčkové – zcela bez kostí, sůl
Na marinádu:

šťáva z 1 citronu, 4 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce medu, 4 lžíce oleje, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 5 cm kořene zázvoru, hrst petržele, 1 lžička drceného tymiánu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Příprava:
Kořen zázvoru nakrájíme na malé kousky, stroužky česneku rozdrtíme, cibuli nakrájíme nadrobno, petržel nasekáme. Všechny suroviny na marinádu důkladně promícháme.
 Tuňákové steaky rozmrazíme, omyjeme, potřeme z obou stran marinádou a necháme stát asi 4 hodiny v pokojové teplotě.
Grilujeme nebo pečeme po obou stranách. Tuňák může být uvnitř růžový  i syrový. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.